
6 dl lunken vand
4 dl youghurt naturel
1 pk gær
3 spsk flydende becel
2 spsk sukker
1 ts salt
400 g havregryn
1200 -1500 g hvedemel
Opløs gær med sukker i væsken og tilføj al havregryn og halvdelen af melet !
Ælt det godt på maskine og tilføj mere mel så det stadig er fugtigt
Hævetid 1 time
Hæld dejen ud på et bord og tilføj mel så den blir fast og rulle klar
Jeg fik en plade boller, 2 plader pølsehorn og 2 store flute ud af denne portion
Jeg har penslet det hele med æg med det samme jeg sætter det til hævning . Og jeg bagte pølsehorn først og de hævede 2. Gang 1 time og derefter blev alt bagt på stribe i ovnen
190 g varmluft i 14 minutter
Flute fik dog 18 min
En dej og så så lækkert forskelligt 🙂
Ved flutene på billedet ser du en hvidløgsolie som er hakket hvidløg og persille der er varmet stille op i olie. – det må ikke stege kun lige simre ellers blir hvidløg harsk !
Jeg bruger det til dyppe til brød eller kartofler eller marinade til kød

