Kategorier
Bagværk Lækkerier

Juleboller

• 2 dl lunken mælk

• Saften fra en klementin

• 2 tsk kardemomme

• 50 g revet marcipan

• 25 g gær

• 1 æg

• 500-550 g hvedemel

• ½ tsk salt

• 100 g blødt smør

• 75 g mørk chokolade

• 50 g hasselnødder ( jeg tog lidt fra til toppen

Opløs gæren i mælk med salt og sukker og bland kardemomme, klementin, marcipan i og melet . Lad den ælte i ca 5-10 min tilføj så smørret lidt efter lidt og lad den ælte godt ned og tilføj så nødder og chokoladen og sæt den til hævning – form til boller og sæt den til efterhævning . Pensl med æg inden bagning og de sidste 3 min inden de er færdigbagte penslede jeg dem med sukkervand og dryssede perlesukker og nødder på .

Hæver 1. Gang i 1 Time

Efterhæver 30 min

Bages ved 200 g varmluft 12-15 min .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *