
• 2 dl lunken mælk
• Saften fra en klementin
• 2 tsk kardemomme
• 50 g revet marcipan
• 25 g gær
• 1 æg
• 500-550 g hvedemel
• ½ tsk salt
• 100 g blødt smør
• 75 g mørk chokolade
• 50 g hasselnødder ( jeg tog lidt fra til toppen
Opløs gæren i mælk med salt og sukker og bland kardemomme, klementin, marcipan i og melet . Lad den ælte i ca 5-10 min tilføj så smørret lidt efter lidt og lad den ælte godt ned og tilføj så nødder og chokoladen og sæt den til hævning – form til boller og sæt den til efterhævning . Pensl med æg inden bagning og de sidste 3 min inden de er færdigbagte penslede jeg dem med sukkervand og dryssede perlesukker og nødder på .
Hæver 1. Gang i 1 Time
Efterhæver 30 min
Bages ved 200 g varmluft 12-15 min .