Til 4 personer
8 svinekæber – hinder fjernes og de ligges på køl med salt i 4-6 timer
3 løg snittes i halve ringe
2 hakket hvidløg
4 deles i mundrette bidder
2 pastinakker deles i mundrette bidder
1/2 selleri hoved i store tern
4 laurbærblade
Grøntsager steges så det får lidt farve og tages op og kæberne brunes så de får stegeskorpe . Lig grøntsager retur i gryden og tilføj 2 spsk balsamico eddike der lige simre ved og så tilføjes en hel mørk øl.
Peber og salt tilføjes .
Lad det simre i 4 timer .
Jeg tog kæber og grønt fra og kogte sovsen ind så den tyknede .
Serveres med en kartoffel/sellerimos
1 kg kartofler
1/2 selleri
2 pastinakker
– det skæres i tern og koges til det er mørt og laves til en mos med et par skefulde pikantost og lidt smør .
På toppen
Råsyltede rødbeder
Jeg har en skræller der laver tynde snore af rødbeder – de skal i isvand
Marinade :
1 spsk balsamico
2 spsk eddike
1 spsk olivenolie
1 ts hvidløgs pulver eller flager
1 ts brun farin
Det røres sammen og rødbeder kommer over i og mariner i nogen timer inden servering
