Kategorier
Aftensmad

Ølbraiseret svinekæber

Til 4 personer

8 svinekæber – hinder fjernes og de ligges på køl med salt i 4-6 timer

3 løg snittes i halve ringe

2 hakket hvidløg

4 deles i mundrette bidder

2 pastinakker deles i mundrette bidder

1/2 selleri hoved i store tern

4 laurbærblade

Grøntsager steges så det får lidt farve og tages op og kæberne brunes så de får stegeskorpe . Lig grøntsager retur i gryden og tilføj 2 spsk balsamico eddike der lige simre ved og så tilføjes en hel mørk øl.

Peber og salt tilføjes .

Lad det simre i 4 timer .

Jeg tog kæber og grønt fra og kogte sovsen ind så den tyknede .

Serveres med en kartoffel/sellerimos

1 kg kartofler

1/2 selleri

2 pastinakker

– det skæres i tern og koges til det er mørt og laves til en mos med et par skefulde pikantost og lidt smør .

På toppen

Råsyltede rødbeder

Jeg har en skræller der laver tynde snore af rødbeder – de skal i isvand

Marinade :

1 spsk balsamico

2 spsk eddike

1 spsk olivenolie

1 ts hvidløgs pulver eller flager

1 ts brun farin

Det røres sammen og rødbeder kommer over i og mariner i nogen timer inden servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *