Kategorier
Bagværk Lækkerier

Chokolademoussebomber

Marcipanbund :

300 g revet marcipan

Røres med 4 æggeblommer

4 æggehvider piskes luftige og stive med 2 spsk sukker

Vend det roligt sammen og smør det ud på en bageplade og bag den ved 170 g i ca 35 min.

Stik den ud – Og afkøl.

Læg chokoladebomber ovenpå der er glacet

Chokoladebomber :

2 husblads

300 g 86 % chokolade

7 dl fløde

Iblødsæt husblads

Varm 2,5 dl fløde op til inden kogepunktet, og vend al chokoladen deri. Vend det til det er godt opløst og sådan fløjlsblødt og vend husblads i . Det skal vendes mange gange så husblads er opløst i den varme masse

Pisk resten af fløden til skum.

Vend lidt flødeskum op i chokolademassen og vend resten over i flødeskummet.

Hæld det hele i halve forme og sæt dem på frost.

Hvis ikke de skal glaces så bare på køl med dem.

Glace :

Glace skal på mens moussen er gennemfrossen !!!

• 5 blade husblas

• 140 g vand

• 50 g fløde

• 180 g sukker

• 90 g kakaopulver

husblas skal i blød i koldt vand i ca. 10 min.

2. Varm vand, fløde, sukker og kakaopulver i en gryde indtil det koger. Tag det straks af blusset og tilsæt husblas som er vredet fri for vand.

4. Hæld glazen op i en høj kande, der er god at hælde fra og blend massen- brug en stavblender ! Det skal blive blankt. Undgå at få luftbobler i glazen ved at holde stavblenderen under overfladen hele tiden når du blender. 

5. Lad det køle lidt af på køkkenbordet, og rør jævnligt i den, indtil den er blevet lidt tykkere i det, så den kan hældes over den frosne mousse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *