
• 150 g hvedemel
• 1 knivspids salt
• 1 spsk sukker
• 80 g smør
• 2 spsk mælk
Lemoncurd
• 4 øko citroner, saften herfra + revet skal fra 2 citroner
• 3 æg
• 170 g sukker
• 70 g smør, i tynde skiver
Marengs
• 150 g sukker
• 3 æggehvider
• 1 knivspids salt
Tærtebund
Bland mel, salt og sukker sammen og smuldr derefter smørret i, til det er som savsmuld. Saml dejen med lidt mælk og ælt den godt sammen til den er ensartet og glat.
Stil dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir. Læg den i en tærteform ( jeg brugte en aflang ) Prik dejen.
Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 17-20 minutter.
Lemoncurd
Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved lav varme – det må ikke koge.
Pisk i et par minutter og tilsæt smør og citronskal, fortsæt med at piske, til det begynder at tykne.
Det tager lidt tid, men der må ikke skrues ret højt op for varmen, da æg så vil gryne/ skille.
Når konsistensen er rigtig og det tykner til en blød creme, tages det af varmen og hældes gennem en sigte i et glas.
Og når det er kølet at så smøres et lag på kagen.
Marengs
Pisk æggehviderne skummende og Tilsæt 4 spsk. sukker og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Og tilsæt det sidste sukker og pisk det stift og blankt ! Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt marengsen op på hele tærten. Bag tærten i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.
