Kategorier
Lækkerier

Rabarber cheesecake ( is )

KIKSEBUND


400 g Digistive kiks


125 g smeltet Smør

RABARBERFYLD


600 g Rabarber


100 g Sukker


0.5 dl Vand

CHEESECAKE


400 g Flødeost


5 dl. Fløde


150 g Sukker


2 spsk Vaniljepulver


5 dl. Yoghurt naturel


9 bl. Husblas

RABARBERGELE’


500 g Rabarber


1 dl Vand


100 g Sukker


5 bl. Husblas

Sådan gør du

KIKSEBUND

• Smelt smøren og knus kiksene fint, gerne i en blender. Bland kiks og smør godt sammen.

• Kom kikse blandingen i springformen og fordel det ud over bunden. Pres det godt sammen i bunden.

• Stilles på køl ind til ostemassen er klar.

RABARBERFYLD

• Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og lad det koge til rabarberne bliver møre. Blend massen med en stavblender.

OSTEMASSEN

• Start med at lægge husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.

• I en skål piskes ost, sukker og vanilje sammen. Pisk yoghurten i ostemassen.

• I en anden skål piskes fløden let (det må ikke blive til flødeskum)

• i Det lune rabarberfyld og vend det udblødte husblas i og opløs det.

• Vend det sammen med oste/yoghurtmassen. (rabarbermassen må ikke være brandvarm når du blander det, det skal være håndlunt). Vend til sidst fløden i.

• Hæld ostemassen ud over kiksebunden og stil den tilbage på køl i mindst 4-6 timer, helst til næste dag.

RABARBERGELE

• Kom husblas i blød i rigeligt med koldt vand. Kog rabarber, sukker og vand op til rabarberne er møre. Du må endelig ikke begynde at mose det for meget, så bliver geleen grumset.

• Passer rabarbermassen gennem en sigte, uden at mase det. Opløs husblassen i den lune rabarber “saft” og lad det køle til det er ca. 35 grader varmt. Det er vigtigt du venter på at geleen køler af, ellers smelter du ostemassen når du hælder den på.

• Når din cheesecake har sat sig, og geleen er kølet af til 35ºC eller der under, hælder du geleen ud over kagen, og stiller den på køl igen til den har sat sig helt.

Jeg valgte at fryse min kage da der var så varmt, så den blev serveret som cheesecakeis

Jeg har pyntet den med marenskys og roser , karamel , tørret kornblomster og tørret jordbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *