Kategorier
Aftensmad Bagværk

Hotdogbrød med havreklid

Sådan en regnvejrsdag det er idag så er en hotter lige det helt rigtige til frokost!

Da mine brød hævede en sidste gang satte jeg pølsemand over som er vand, øl og peber og så skal vandet lige kog og så sluk og lige pølserne i så står de der i vandet og hygger sig

Jeg har også selv lavet agurksalat og syltet løg

Min syltelage er 1:1:1 ( 1 dl vand, 1 dl eddike og 1 dl sukker – dog tilsætter jeg salt og lidt peber til agurkerne )

Her får du min opskrift på meget luftige brød ⬇️

20 gram gær
2,5 deciliter lunkent vand
1 teskefuld salt
1 æg
50 gram sukker
300 gram hvedemel

150 gram havreklid
50 gram smør i tern

Ælt alt i dejen godt og når den er god fast så ælter du smørret ind i dejen. Jeg laver min på maskine og lod den ælte 10 min og igen 10 min efter smørret blev tilsat

Lad det hæve i 1 time

Form derefter 10 boller og rul dem lange og sæt på en plade. Jeg lod dem lige hæve 10 og så smurte jeg dem med æg og dryssede Sesam på og de hævede igen 20 min mere

Bag dem i en 200 g varm ovn i ca 10-12 min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *