Kategorier
Aftensmad

Tyrkisk menu

Tyrkisk brød:

3 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie
ca. 450 g mel

Ælt dejen godt og lad den hæve 1 time

Slå dejen ned og ælt igen godt. Jeg delte dejen i 2 og rullede dem ud til ( pizza bunde )

Over på en bageplade og penslede med olie og og sesam på, de skal nu efterhæve 45 min og hver 15. Min prak jeg mine fingre i ( lidt som når man lavet huller i dejen til brunsviger )

Tænd ovn på 250 g varmluft og når den er varm bages de ved ca 11 min!

– ris koges efter hvor mange man er og laver du en kold tomatsovs ( 1 ds hakket tomat blendes ) det hældes på de varme ris ved servering !

Tyrkisk salsa :

2 tomater hakkes fint

1 grøn peberfrugt hakkes

– de to ting blendes godt og med lidt chili efter mod ( det skal have bid ) og blandes det med 1 ds tomatpure ( det bruges som dip til brød )

Humus:

1 ds kikærter

2 fed hvidløg

1 knivspids spidskommen

Lidt Cayenne

1 ts sesam

3 spsk olie ( måske mere alt efter konsistens)

Blend det hele sammen til en blød masse og smag til med salt og spidskommen

Tzaziki:

2 spsk cremefraiche

2 revet hvidløg

1 agurk der er revet og drænet for vand

Salt

– vend det sammen !

———

Kebabdeller:

1 kg svinekød eller kyllingekød

1 spsk spidskommen

1 ts paprika

2 revet hvidløg

Chili – igen efter dit mod

2 æg

1 bdt hakket persille

1 finthakket løg

1 spsk rasp

Bland det godt sammen og form store deller og steg den på pande eller i ovn.

Salat:

3 tomat i tern

1 grøn peberfrugt i tern

Lidt snittet salat

1/2 løg i tern

1 bdt persille hakkes

Saft fra en 1/2 citron

Lidt sumak ( krydderi )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *