
Tyrkisk brød:
3 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie
ca. 450 g mel
Ælt dejen godt og lad den hæve 1 time
Slå dejen ned og ælt igen godt. Jeg delte dejen i 2 og rullede dem ud til ( pizza bunde )
Over på en bageplade og penslede med olie og og sesam på, de skal nu efterhæve 45 min og hver 15. Min prak jeg mine fingre i ( lidt som når man lavet huller i dejen til brunsviger )
Tænd ovn på 250 g varmluft og når den er varm bages de ved ca 11 min!
– ris koges efter hvor mange man er og laver du en kold tomatsovs ( 1 ds hakket tomat blendes ) det hældes på de varme ris ved servering !
Tyrkisk salsa :
2 tomater hakkes fint
1 grøn peberfrugt hakkes
– de to ting blendes godt og med lidt chili efter mod ( det skal have bid ) og blandes det med 1 ds tomatpure ( det bruges som dip til brød )
Humus:
1 ds kikærter
2 fed hvidløg
1 knivspids spidskommen
Lidt Cayenne
1 ts sesam
3 spsk olie ( måske mere alt efter konsistens)
Blend det hele sammen til en blød masse og smag til med salt og spidskommen
Tzaziki:
2 spsk cremefraiche
2 revet hvidløg
1 agurk der er revet og drænet for vand
Salt
– vend det sammen !
———
Kebabdeller:
1 kg svinekød eller kyllingekød
1 spsk spidskommen
1 ts paprika
2 revet hvidløg
Chili – igen efter dit mod
2 æg
1 bdt hakket persille
1 finthakket løg
1 spsk rasp
Bland det godt sammen og form store deller og steg den på pande eller i ovn.
Salat:
3 tomat i tern
1 grøn peberfrugt i tern
Lidt snittet salat
1/2 løg i tern
1 bdt persille hakkes
Saft fra en 1/2 citron
Lidt sumak ( krydderi )


