Kategorier
Aftensmad

Falafler og arabisk tomatsalat

400 g udblødte kikærter

2 kogte kartofler

1 løg

3 hvidløg

Lidt chili

1,5 tsk spidskommen

1 bdt persille

Lidt chili ( jeg bruger tørret )

Revet skal fra 1/2 citron

Kikærter skal blødes op i et døgn i koldt vand i køleskab.

Put det hele i en blender og få det til en “ fars “

Har formet dem til runde kugler og trykket dem lidt flade

Varm olie op- jeg bruger bare solsikke olie , har det på varme nr 7 ( min går til 10 ) sætter en pind og når det bruser omkring den så er olien klar

De skal vendes flere gange i gryden , og når de er lysebrune og sprøde er de færdige.

Jeg ligger dem i en si for at overflødig olie kan dryppe af

Idag serverede jeg dem i madbrød fra Lidl bagerafdeling men ofte i tortilla eller bager selv fladbrød

Og vi fik en tomatsalat Ala basar vest til ( Metins restaurant )

Tomatsalat

3 tomater i tern

1/2 agurk i tern

1 grøn peberfrugt i tern

1/2 rødløg i tern

Saften fra 1/2 citron

1 ts olivenolie

1 ts sumak ( fåes ved arabiske købmænd )

1/2 bdt persille hakkes

Lidt tørret chili

Vend det hele sammen og lad det stå 20 min og trække

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *