Kategorier
Aftensmad Bagværk

Fladbrød/ pandebrød

8-10 stk

3 dl lunken vand

3 dl tykmælk ( a38, youghurt natural )

1 ts sukker

1 ts salt

3 spsk olie

25 g gær

800 g mel ( brug kun de 500 g inden første hævning – det er slet ikke sikkert det skal have alle 800 )

Gær udrøres i væske med sukker, så tilføjes resten. Jeg syntes der er stor forskel på mel hvordan det absorberes i væske så nogen gange har jeg brugt alle 800 g og andre gange kun 600. Men du bruger det så i udrulningsfasen

Ælt dejen rigtig godt – og sæt et lunt sted til hævning i 1 time ( jeg har det ofte stående et par timer )

Del dejen i 8-10 små boller og rul dem ud til den pandestørrelse du bruger

Varm panden godt op og skru komfur ned på 6 (mit går til 9) så smøre jeg panden med lidt olie på køkkenrulle og ligger mit brød på- dejen bobler op og så vender du når det har en flot farve

De er gode som durums, vi får dem gerne med hjemmelavet falafler og salat , eller som dyppebrød til butterchicken .

En kommentar til “Fladbrød/ pandebrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *