Kategorier
Bagværk

Gulerodsboller ( proteinrig )

1,5 dl lunken vand
25g gær
2 dl surmælk/ youghurt / cremefraiche
4 revede gulerødder
1 æggehvide
50g hørfrø
50g græskarkerner
50g solsikkekerner
1 tsk salt
1 tsk honning
ca 550g sigtet speltmel

Opløs gær med væske og honning , tilføj derefter resten og rør det 5 min på maskine.

Dejen er klistret

Lad den hæve 30 min

Form boller med en ske dyppet i vand

Bages på 220 g varmluft i ca 15 min.

Jeg lavede 9 boller nu og lod resten af dejen stå på køl til at kan bage af imorgen tidlig 🙂

Jeg brugte 3 farvet gulerødder, men bare brug almindelig gulerødder – det har ingen betydning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *