Kategorier
Bagværk

Hveder bagt med havregryn

16 stk

50 g gær

2,5 dl youghurt naturel

2 dl varmt vand

1 tsk. salt

50 g sukker

6 tsk. stødt kardemomme

3 æg

220 g blendet havregryn

Ca. 600 g god hvedemel

75 g blødt smør

Oplæs gær i sukker og yougurt og vand.

Tilføj kardemomme, æg og salt.

Havremelen og ælt godt ( jeg bruger maskine )

Og tilføj derefter halvdelen af hvedemel og ælt godt igen.

Tilsæt nu den bløde smør og det skal æltes godt ind. Tilføj lidt mere mel men den skal altså være klistret.

Sæt til hævning under Celofan låg i 1 time

Sæt en stor skål kogende vand i ovn

Form 24 boller og sæt med 2 cm mellemrum på plade og sæt den i ovn med det varme vand ( jeg fyldte en brødform med kogende vand og lidt på bagepladen den stod på og luk ovn. Lad dem stå og efterhæve igen 1 time.

Tag forsigt bollerne ud og tænd ovn på 180 g varmluft og når ovn er varm bages de i ca 18 min

Sæt dem på en rist til afkøling og rist dem halveret når de skal serveres og med smør på ! En favorit spise ved min familie og de kan holde “ hvededag “ oftere end den ene dag om året ! Jeg har også købt helt almindelig hvide hveder, men jeg vil gerne kunne spise en halv i aften derfor har jeg lavet de her også med noget mere “ krudt “ i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *