Kategorier
Aftensmad

Falafelburger

4 burgerboller ( vores var købt )

400 g udblødte kikærter

2 hvidløg

2 løg

3 æg

Saften fra 1/2 lime

1 tsk koriander

1 tsk spidskommen

2 tsk paprika

1 dusk persille ( hakkes fint )

1 spsk sesam

4 spsk rasp

Lidt salt

Kikærter, løg, hvidløg , æg og krydderier blendes fint . Når det er en fin masse så blander du sesam, rasp og persille i. Lad det stå i 10-15 min og trække. Rør det godt igen nu og form så 5 bøffer. Lad dine hænder være våde så er det nemmere.

Varm olie op i en høj pande . Der skal bruges olie så de er dækket i halv tykkelse. Jeg varmer min olie stille op og har blus på ca 7 ( min går til 9 ) de skal blive gylden brune – jeg vender dem et par gange rundt i olien og så op på et køkkenrulle til at suge.

Server dem i burgerboller med en guacemole, spidskål, syltet rødløg , agurk, gulerodsskiver.

Syltet rødløg :

1 dl vand

1 dl eddike

1 dl sukker

1 tsk salt

Godt med groft peber og 3 laurbærblade

– det koges op og jeg bruger ca 4 rødløg i ringe jeg ligger op og lige lader koge med 1 min. Sluk og lad dem trække ! De kan spises efter en time .

Spidskål er skåret på mandolinjern og vendt med lime saft – det giver sådan en skarphed til kålen.

Guacemole :

2 hele avokado

1 hvidløg

Saft fra 1/2 lime

Lidt salt

Lidt chiliflager ( smag til )

2 spsk cremefraiche

Blend det hele og der er lækker blød guacemole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *