
4 burgerboller ( vores var købt )
400 g udblødte kikærter
2 hvidløg
2 løg
3 æg
Saften fra 1/2 lime
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
2 tsk paprika
1 dusk persille ( hakkes fint )
1 spsk sesam
4 spsk rasp
Lidt salt
Kikærter, løg, hvidløg , æg og krydderier blendes fint . Når det er en fin masse så blander du sesam, rasp og persille i. Lad det stå i 10-15 min og trække. Rør det godt igen nu og form så 5 bøffer. Lad dine hænder være våde så er det nemmere.

Varm olie op i en høj pande . Der skal bruges olie så de er dækket i halv tykkelse. Jeg varmer min olie stille op og har blus på ca 7 ( min går til 9 ) de skal blive gylden brune – jeg vender dem et par gange rundt i olien og så op på et køkkenrulle til at suge.

Server dem i burgerboller med en guacemole, spidskål, syltet rødløg , agurk, gulerodsskiver.
Syltet rødløg :
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
1 tsk salt
Godt med groft peber og 3 laurbærblade
– det koges op og jeg bruger ca 4 rødløg i ringe jeg ligger op og lige lader koge med 1 min. Sluk og lad dem trække ! De kan spises efter en time .
Spidskål er skåret på mandolinjern og vendt med lime saft – det giver sådan en skarphed til kålen.

Guacemole :
2 hele avokado
1 hvidløg
Saft fra 1/2 lime
Lidt salt
Lidt chiliflager ( smag til )
2 spsk cremefraiche
Blend det hele og der er lækker blød guacemole