
400 g udblødte kikærter
2 kogte kartofler
1 løg
3 hvidløg
Lidt chili
1,5 tsk spidskommen
1 bdt persille
Lidt chili ( jeg bruger tørret )
Revet skal fra 1/2 citron
Kikærter skal blødes op i et døgn i koldt vand i køleskab.
Put det hele i en blender og få det til en “ fars “
Har formet dem til runde kugler og trykket dem lidt flade

Varm olie op- jeg bruger bare solsikke olie , har det på varme nr 7 ( min går til 10 ) sætter en pind og når det bruser omkring den så er olien klar
De skal vendes flere gange i gryden , og når de er lysebrune og sprøde er de færdige.
Jeg ligger dem i en si for at overflødig olie kan dryppe af

Idag serverede jeg dem i madbrød fra Lidl bagerafdeling men ofte i tortilla eller bager selv fladbrød

Og vi fik en tomatsalat Ala basar vest til ( Metins restaurant )
Tomatsalat

3 tomater i tern
1/2 agurk i tern
1 grøn peberfrugt i tern
1/2 rødløg i tern
Saften fra 1/2 citron
1 ts olivenolie
1 ts sumak ( fåes ved arabiske købmænd )
1/2 bdt persille hakkes
Lidt tørret chili
Vend det hele sammen og lad det stå 20 min og trække
