Kategorier
Aftensmad Bagværk

Fuldkornspizza

Giver 2-3 stk

20 g gær

1 ts sukker

2,5 dl lunken vand

2 ts salt

4 spsk olivenolie

150 g manitoba fuldkornsmel

200-250 g hvedemel

Gær opløses i vand og sukker , tilføj olie og fuldkornsmelet – jeg røre mit på maskine og jeg røre det lige lidt kun med de ting. Så tilføjes halvdelen af hvedemelet og saltet og igen ælt godt . Min dej skal være blød nu den sættes til hævning for den vil suge lidt væske med den grove mel i sig .

Lad den stå og hvile 1-2 timer .

Tilføj mel så den er blød og smidig men du kan rulle pizza bunde ud.

Jeg ligger dem på bagepapir ( jeg bager mine på pizzasten, på bagepapir indtil den kan

trækkes af og resten på direkte bagesten.

Pizzasovs :

1 ds hakket tomat ( se billedet den bruger jeg )

2 ts hvidløgsgranulat ( eller brug 1 fed hvidløg )

1 spsk oregano

1 spsk basilikum

Det koges ind til den konsistens du ønsker pizzasovs ( tager max 20 min det her )

Fyld det fyld på du kan lide

Men de her pizzaer er lavet på nærmest rester fra ugens mad , der er oksemørbrad , seranoskinke , peberfrugt , cocktailpølser , peperoni , ost og løg !

Jeg kan godt lide og få mozzarella ost på og frisk basilikum så det er der på min 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *